Bulgur için yorumlar kapalı

Bulgarca tanımı

Bir tahıl türüdür ve kaynatılarak, kurutularak ve daha sonra farklı boyutlara öğütülerek hazırlanır ve bu, Orta Doğu ve Arap dünyasında temel bir gıda olan ve tabbouleh ve kibbeh gibi birçok ünlü gıdada bir bileşen olarak kullanılan ve diyet yapan ve vejetaryenler için temel bir gıda olarak kabul edilen ve bitkisel ürünler için temel gıda olarak kabul edilen bir tahıl olarak kullanılır. Beslenme bunun için çok faydalıdır. Bulgur sert buğdaydan yapılır ve herhangi bir mağazada bulabiliriz.

Bulgurun besin değeri

    • Kalori 151 kcal.
    • Yağ 0.4 g.
    • Sodyum 9 mg.
    • Albu Ta Siom 123,76 mg.
    • Elyaf 8.2 g.
    • Protein 5.6 g.
    • Kalsiyum RDA’nın% 2’si.
    • RDA’nın% 10’unu ütüleyin.
    • Ayrıca manganez ve fosfor içerir.

Bulgur ve Kullanım Türleri:

Üç tür bulgur vardır ve her türün bir kullanımı vardır

Pürüzsüz bulgur: , et ve bulgur karışımı olan ünlü kibbeh yemeği de dahil olmak üzere çeşitli ve çeşitli yiyeceklerde bulunur.

Orta Bulgur: tahılların, çeşitli salataların ve bir bulgur karışımından ve maydanoz marul ve soğan gibi bazı sebzelerden oluşan bir tabbouleh yemeğinde kullanılır.

Kaba Bulgur: Pirinç yerine geçer ve bulgurlu bir pilav tabağı ile mercimek ve bulgurdan oluşan ünlü bir muglorda tabağı yapımında kullanılır.

Bulgur’un faydaları nelerdir:

 

Kalbinizi sağlıklı tutun:

Bulgur, kalbi sağlıklı tutan haplardan biri olarak kabul edilir.Çalışmalar, genel olarak yediklerine kıyasla çok miktarda hap tüketen kişilerin, kalp hastalığı geliştirme olasılığının% 47 daha az olduğu kanıtlanan karbonhidratlar olduğunu bulmuştur.

Ağırlığın indirilmesine yardımcı olur:

Bulgur, diyet lifi ve protein kaynağı açısından zengindir, çünkü midenin dolgunluğuna büyük ölçüde yardımcı olur, tokluk hissini arttırır, vücuda giren kalori miktarını azaltır ve diyet içeriyorsa kilo kaybına katkıda bulunur.

İnme riskini azaltır:

Bulgur taneleri K vitamini, antioksidanlar içerir ve tam tahıl yemek, inme riskini azaltmaya yardımcı olan diyet önerilerinden biridir.

Kanser Önleme:

Çalışmalar, tahılların özellikle kolon ve rektal kansere karşı koruduğu için kansere karşı güçlü bir etkiye sahip olduğunu ve erkekler ve kadınlar arasında daha yaygın olduğunu ve bulgurun kanseri önlemede etkili maddeler içerdiğinden, özellikle kanser, göğüsler ve komitelerin kontrol altına alınmasında etkili bir antioksidan olduğu için Kökleri ve hücreleri hasardan korur.

Erken ölüm riskini azaltmaya yardımcı olur: Bir öğün tam tahıllı porsiyon yemek, erken ölüm riskini% 5 azaltmaya yardımcı olur.

Bulgurun ne olduğunu ve vücut için faydalarını öğrendikten sonra, bulgurun ticari mağazalardan satın alınabileceği gıdalarımızda daha fazla yemek ve onun için bir yemek ayırmalıyız, ancak iyi ürün türünü bilmeliyiz.Size tavsiye ediyoruz, piyasada ilk sırada yer alan tüm yiyecekleri içeren ve bu nedenle Tüm aileler için en iyi ve uygun, lezzetli ürünlerinin kalitesi ve lezzetiyle ayırt edildiği için, tüm aile için O Mal Al Sham ürünleri.

0

TOP

X