PİŞMİŞ Aussie için yorumlar kapalı

Ünlü goosei yemeklerini nasıl pişireceğimizi bizimle öğrenin

Uzi yemeği, pilav ile doldurulmuş veya sadece tavuklu pilav ile doldurulmuş ince hamur ızgarası olarak servis edilen pirincin ana bileşenlerinden biri olan, dünyaca bilinen ve lezzetli yemeklerden biridir. Lüks ve zengin yemeklerden biri olduğu ve Suriye kökenli yemeklerden biri olduğu ve tavuk veya et parçalarıyla farklı şekillerde hazırlandığı durumlarda sunulmaktadır.

Tavuk ile kazlar nasıl hazırlanır:

malzemeler

Yarım kilo kıyılmış dana pürüzsüz parçaları.
Dört bardak pirinç, Ey Mal Al-Sham.
Dört soğan.
İki numaralı tavuk ve sekiz parçaya bölün.
Sarımsak yedi numara.
Üç ince doğranmış domates.
İki yemek kaşığı domates salçası.
Yarım bardak kıyılmış maydanoz çekirdeği.
Üç yeşil biber.
Yarım bardak süt.
Bir parça püresi zencefil.
Tatmak için tuz.
Tarçın yemek çubukları.
On kakule baklası.
Zerdeçal kaşığı.
Yarım kaşık karabiber.
Dört yaprak defne.
İki yemek kaşığı baharat.
Bir çay kaşığı safran.
Badem, çam fıstığı ve garnitür için kuru üzüm.
İki yemek kaşığı bitkisel yağ.

Nasıl hazırlanır

Pirinci su altında yıkayıp içine bir miktar ılık su ekliyoruz ve yarım saat bekletin, sonra sudan süzün.

Bir tencere getirip içine yeterince su koyduk ve kaynana kadar ateşe koyduk, sonra tavuk parçaları, maydanoz, domates, iki dilimlenmiş soğan, sonra doğranmış sarımsak ve karabiber, istediğimiz gibi tuz koyduk, kakule, tarçın, defne yaprağı, safran, zencefil ve bir çorba kaşığı baharat Zerdeçal ve tavuğu bir saat bekletin, ateşin dörtte birini pişirin.

Bir tepsi getirin ve tavuğu üzerine koyun, ardından tavuğu sütle karıştırılmış domates salçası ile yayın ve bir kenara bırakın.

Yağı ateşin üzerine bir kaseye koyup üzerine et ekliyoruz ve su kuruyana kadar eti karıştırıyoruz, ince doğranmış soğanı ekliyoruz ve soğan soğuyana kadar hepsini çeviriyoruz.

Malzemelerin geri kalanını püresi sarımsak etine, baharatlara, tuzlara, kakule ve karabibere ekleyin, sonra pirinci ekleyin ve karıştırın. Tavuk suyunu filtreledikten sonra, pirincin üzerine altı bardak döküyoruz, sonra pilav suyu kaynamaya kadar ateşte bırakıyoruz, sonra ateşi azaltıyoruz ve pirinci tamamen pişene kadar bırakıyoruz.

Şimdi tavuk tepsisini fırına iki yüz santigrat derece sıcaklıkta koyun ve altınlaşana kadar on dakika bekletin. Pirinci servis edin ve kızarmış tavuk parçalarının üzerine yerleştirin, badem, çam fıstığı ve sağlıklı yaşam ile süsleyin.

Etli kaz nasıl hazırlanır:

malzemeler

Beş fincan Yamal Sham pirinç.
Dört diş sarımsak kıyma ve sebze hazırlamak için.
Kaşık dolusu tuz.
Pirinç pişirmek için bir çay kaşığı öğütülmüş kakule.
Üç domates.
Tatmak için bir kaşık karışık baharat.
Bir çorba kaşığı köri.
Atom istendiği gibi.
Bir kilo taze veya dondurulmuş bezelye.
Çeyrek bardak zeytinyağı.
Zemin zencefil kaşığı.
Yarım kilo ada.
1 yemek kaşığı öğütülmüş tarçın.
Tarçın çubukları üç ve üç yaprak defne ve dört öğütülmemiş Hill taneleri tavuk kaynatmak için.
Baş soğan.

Nasıl hazırlanır

Tavuğu soğan, kakule ve defne yaprağı ile kaynatın ve bitene kadar yarım saat bekletin. Havuçları küçük parçalara ayırdık ve ateşe bir kaseye beş yemek kaşığı yağ koyduk. Pirinci çeyrek saat boyunca ılık suyla ıslatabiliriz.

Tavuk olgunlaştıktan sonra et suyundan çıkarın ve kızartma için fırında bir tepsiye koyun. Pirinci sudan filtreliyoruz ve karıştırmadan bezelye ve havuç üzerine koyuyoruz. Ve pişirmek için çeyrek saat kadar ateşte bırakın.

Kıyma eklemek isteyenler için, bir tavaya üç yemek kaşığı yağ koyun ve kıyma ekleyin ve eti açık kahverengi bir renk haline gelene kadar hareket ettirmeye devam edin.

Servis yapmak için geniş bir kase getirin ve tencereyi bir kaseye çevirin, kıyma üstüne koyun ve badem ve çam fıstığı ile süsleyin ve yoğurdu yoğurt veya sebze tabağı ile getirin.

0

TOP

X