erişte

Vermicelli, fermente edilmemiş buğday unundan yapılmış kısa, katı, sarı ve ince çubuklar olan birçok ülkede ünlü ve iyi bilinen bir gıda maddesidir ve bazı tür erişte, bazıları katı buğday irmikinden yapılan kahverengi undan yapılır ve birçoğunda yardımcı yemek olarak erişte kullanılır Pirinç veya çorba gibi yemekler veya Erişte çorbası veya sadece Erişteler’den oluşan tatlılarda olduğu gibi ana yemektir.

Karşılaştırmak
Kategoriler:

Erişte, vücudun enerji vermesi gereken zengin bir karbonhidrat kaynağıdır.
Vermicelli, özellikle kış mevsiminde vücuda ısı veren ve ısınmasına yardımcı olan yüksek bir karbonhidrat yüzdesine sahiptir.
Erişte çorbası, istenen sıcaklığı sağladığı için soğuk algınlığı ve soğuk algınlığının giderilmesinde yararlıdır.
Vermicelli, yüksek bir çözünür besin lifi içeriğine sahiptir, bu da onu açlık ve yakın dönemler için ideal gıda yapar, çünkü midede sindirimi yavaş olduğundan uzun süre tokluk ve tokluk hissi verir.
Diyabetli insanlara, özellikle kahverengi buğday veya sert buğday irmikinden yapılan insanlara yardımcı olur.
Kas büyümesine ve sağlığın korunmasına yardımcı olur.
Hücrelerin oluşturulmasına ve doku hasarının onarılmasına, hasardan korunmasına ve hasardan korunmasına katkıda bulunur.
Erişte, vücudun sağlığı ve yaşamsal işlevlerini yerine getirmesi için güçlendirilmesi için gerekli olan yüksek oranda folik asit içerir.
Erişte, kardiyovasküler sağlık için yararlı olan iyi bir doymamış yağ yüzdesi içerir, ayrıca Alzheimer hastalığına karşı korur ve hafızadan sorumlu hücreler için gereklidir.
Kanın güçlendirilmesinde ve aneminin tedavisinde yararlı olan demir yüzdesinin iyi bir miktarını içerir.
Kötü kolesterol seviyelerini kontrol eder ve böylece kan damarlarında veya aterosklerozda kan pıhtılaşması riskini azaltır.

0

TOP

X