Kayısı Reçeli

Birçok insanın tercih ettiği en popüler yaz meyvelerinden biridir.
Kayısı meyvesinden yapılan besin ürünlerinden biri olup, birçok sağlık yararı vardır.Ayrıca tatlılara giren ve yemeklerle servis edilen gıdalardan biridir ve çoğu insanın kahvaltıda tercih ettiği lezzetli bir tada sahiptir.

Karşılaştırmak
Kategoriler: Etiketler: ,

Açıklama

Taze kayısının yıkandığı ve bir çekirdeğin çıkarıldığı bir yerde kayısı reçeli nasıl hazırlanır, daha sonra kayısı limon suyu ve su ile düşük ateşte bir kaseye konur ve her on dakikada bir hareket ettirilerek kaynana kadar bekletilir, daha sonra reçel kaynatıldıktan sonra şeker eklenir ve karıştırılmaya devam edilerek kırk beş dakika ateşte bırakılır, Daha sonra ateşten çıkarın ve tamamen soğuyana kadar bekletin Son olarak, reçel iki kavanoz camda boş, sıkıca kapalı ve orta sıcaklıkta bir yerde tutulur.

Kayısı reçelinin faydaları
Hamilelikte yardımcı olur ve doktorlar ve beslenme uzmanları tarafından tavsiye edilir, çünkü hamilelik ve doğum sırasında bol miktarda önemli A vitamini içerir.
Vücudun virüslere ve parazitlere karşı bağışıklığını güçlendirir ve mideyi hastalıklardan korur, gözleri ve gözleri güçlendirmeye yardımcı olur ve ayrıca yüksek tansiyona katkıda bulunur, kolesterol seviyesini korur ve birçok hastalıktan kaynaklanan enfeksiyonlara karşı korur.

 

0

TOP

X